БАРАЊЕ ЗА ВОЕНА ИНТЕРВЕНЦИЈА ПРОТИВ БУГАРИЈА!

БАРАЊЕ ЗА ВОЕНА ИНТЕРВЕНЦИЈА ПРОТИВ БУГАРИЈА!

Бараме Македонија да побара заседание на Советот за безбедност на Обединетите нации, активација на членот 5 од повелбата на НАТО и влез во заедничката програма на распоредување на нуклеарно оружје! Бугарската држава создава сериозен безбедносен проблем во Македонија...
Најостра осуда на полициската бруталност, со бугарските колабористи во МВР веднаш да се расчисти

Најостра осуда на полициската бруталност, со бугарските колабористи во МВР веднаш да се расчисти

Млади за Македонија и целата демократска јавност најостро го осудуваат однесувањето на полицијата на Оливер Спасовски и бугарските колабористички структури во нејзе. Недозволиво е приведувањето на невини и мирни демонстрантот, само затоа што го изразиле своето...
МАКЕДОНИЈА НИКОГАШ СЕВЕРНА, НИКОГАШ БУГАРСКА!

МАКЕДОНИЈА НИКОГАШ СЕВЕРНА, НИКОГАШ БУГАРСКА!

Борбата за Македонија нема свој крај, борбата за Македонија има само свој почеток! Денес се навршуваат 4 години од потпишувањето на срамниот Преспански договор, а во меѓувреме ни се подготвува ново предавство со Бугарија и промена на Уставот по желбите на Софија и...
Бараме оставка од Тимчо Муцунски поради бугарофилство и вршење политички притисок

Бараме оставка од Тимчо Муцунски поради бугарофилство и вршење политички притисок

Движењето Млади за Македонија најостро ja осудува изјавата на потпретседател на ВМРО-ДПМНЕ Тимчо Муцунски, кој во своето гостување на „Тема на денот” на ТВ Сител на 03.06.2022, од име на ВМРО-ДПМНЕ го поддржа внесувањето на Бугарите во Уставот и додаде тека тоа...
Бараме оставка од Тимчо Муцунски поради бугарофилство и вршење политички притисок

Започна постапка за враќање на сонцето од Кутлеш

Доколку не се врати македонското 16 кракото сонце на спомениците, ќе започнмене со крстоносен поход со демострации, блокирање на општините и блокирање на меѓународниот автопат E75 „Александар Велики“ Млади за Македонија ја известува јавноста дека веќе започна постапка...