info@mladizamakedonija.mk

Добредојдовте на официјалната веб страна на Млади за Македонија

РЕАКЦИЈА НА ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈАТА ОД ПРЕТСЕДАТЕЛКА НА (НЕ)УСТАВНИОТ СУД

РЕАКЦИЈА НА ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈАТА ОД ПРЕТСЕДАТЕЛКА НА (НЕ)УСТАВНИОТ СУД

На Универзитетот Колумбија во САД се изучува Добрила Кацарска како пример за тоа како не треба да се води една судска постапка. Веројатно, ова не и доволно, па денес претседателката на Уставниот суд ја исполни новата задача од својот работодавец и продолжи со своите...
ДАЛИ ДРЖАВНИТЕ ОРГАНИ ПЛАНИРААТ АПСЕЊА И ФИЗИЧКА ЛИКВИДАЦИЈА ЗА ДА ПРОТУРКА УСТАВНИ ИЗМЕНИ? ДАЛИ ВЛАСТА ЌЕ СПРОВЕДЕ НОЌ НА ДОЛГИТЕ НОЖЕВИ?

ДАЛИ ДРЖАВНИТЕ ОРГАНИ ПЛАНИРААТ АПСЕЊА И ФИЗИЧКА ЛИКВИДАЦИЈА ЗА ДА ПРОТУРКА УСТАВНИ ИЗМЕНИ? ДАЛИ ВЛАСТА ЌЕ СПРОВЕДЕ НОЌ НА ДОЛГИТЕ НОЖЕВИ?

Млади за Македонија и целата демократска јавност најостро ги осудувува јавно упатените пораки на власта до граѓаните за апсења и физичка ликвидација на граѓаните поради јавно напишано мислење на социјалните мрежи. Пред неколку дена, заканите за физичка ликвидација на...
БАРАЊЕ ЗА ВОЕНА ИНТЕРВЕНЦИЈА ПРОТИВ БУГАРИЈА!

БАРАЊЕ ЗА ВОЕНА ИНТЕРВЕНЦИЈА ПРОТИВ БУГАРИЈА!

Бараме Македонија да побара заседание на Советот за безбедност на Обединетите нации, активација на членот 5 од повелбата на НАТО и влез во заедничката програма на распоредување на нуклеарно оружје! Бугарската држава создава сериозен безбедносен проблем во Македонија...
Најостра осуда на полициската бруталност, со бугарските колабористи во МВР веднаш да се расчисти

Најостра осуда на полициската бруталност, со бугарските колабористи во МВР веднаш да се расчисти

Млади за Македонија и целата демократска јавност најостро го осудуваат однесувањето на полицијата на Оливер Спасовски и бугарските колабористички структури во нејзе. Недозволиво е приведувањето на невини и мирни демонстрантот, само затоа што го изразиле своето...
МАКЕДОНИЈА НИКОГАШ СЕВЕРНА, НИКОГАШ БУГАРСКА!

МАКЕДОНИЈА НИКОГАШ СЕВЕРНА, НИКОГАШ БУГАРСКА!

Борбата за Македонија нема свој крај, борбата за Македонија има само свој почеток! Денес се навршуваат 4 години од потпишувањето на срамниот Преспански договор, а во меѓувреме ни се подготвува ново предавство со Бугарија и промена на Уставот по желбите на Софија и...
РЕАКЦИЈА НА ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈАТА ОД ПРЕТСЕДАТЕЛКА НА (НЕ)УСТАВНИОТ СУД

Бараме оставка од Тимчо Муцунски поради бугарофилство и вршење политички притисок

Движењето Млади за Македонија најостро ja осудува изјавата на потпретседател на ВМРО-ДПМНЕ Тимчо Муцунски, кој во своето гостување на „Тема на денот” на ТВ Сител на 03.06.2022, од име на ВМРО-ДПМНЕ го поддржа внесувањето на Бугарите во Уставот и додаде тека тоа...