info@mladizamakedonija.mk

Добредојдовте на официјалната веб страна на Млади за Македонија

СООПШТЕНИЕ ПО ПОВОД ИЗБОРИТЕ: МАКЕДОНИЈА НИКОГАШ СЕВЕРНА, БОРБАТА ПРОДОЛЖУВА!

СООПШТЕНИЕ ПО ПОВОД ИЗБОРИТЕ: МАКЕДОНИЈА НИКОГАШ СЕВЕРНА, БОРБАТА ПРОДОЛЖУВА!

Борбата за Македонија нема свој крај, борбата за Македонија има само свој почеток! Без разлика на резултатот од денешните избори, Млади за Макединија цврсто до крај остануваме во борбата за човековите права на македонскиот народ, и пред се одбрана на нашето право на...
Македонска платформа со 100 барања до политичките партии

Македонска платформа со 100 барања до политичките партии

Во име на крвта пролеана за Македонија, а како одговор на нелегалната промена на нашето име и уништувањето на нашата татковина Македонија, објавуваме македонска платформа со 100 барања од македонските политички партии. Централно барање е...
2 Години борба против Преспанскиот – борбата продолжува!

2 Години борба против Преспанскиот – борбата продолжува!

Борбата за Македонија нема свој крај, борбата за Македонија има само свој почеток! Иако Преспанскиот го потпишаа, ние го поништивме на референдумот!!! Уставните измени се целосно невалидни! Промената на името е нелегална, и формално правно името не е...
Бараме формирање на независен трибунал за злосторства против човештвото и велепредавство

Бараме формирање на независен трибунал за злосторства против човештвото и велепредавство

Згрозени сме од скандалот кај што висок висок политичар и носител на пратеничка листа се фотографира со амблеми на терористичката организациј ОНА (на албански УЧК). За скандалот да биде поголем, се работи за Министерката за одбрана Радмила Шекеринска. Исто така,...
Најостра осуда на бугарскиот национал-социјализам

Најостра осуда на бугарскиот национал-социјализам

Новите услови на Бугарија за откажување од македонскиот јазик и малцинство, не се ништо друго освен бугарски национал-социјализам! Треба да се измисли нов збор со кој може да се опишат бугарските услови, смеса од анти-македонизам, модерен нацизам и примитивизам. Тоа...
Осуда на говорот на омраза на Уранија Пирова и  Хелсиншкиот комитет

Осуда на говорот на омраза на Уранија Пирова и Хелсиншкиот комитет

Шокирани и премногу навредени сме од скандалозното барање на Уранија Пирова (Пировска) за ограничување на основното човеково право за слободно изразување на религија. Односно барање за забрана на празнувањето на Христовото раѓање и Велигден, барање кое е дадено...