info@mladizamakedonija.mk

Добредојдовте на официјалната веб страна на Млади за Македонија

Борбата за Македонија нема свој крај, борбата за Македонија има само свој почеток!

Денес се навршуваат 4 години од потпишувањето на срамниот Преспански договор, а во меѓувреме ни се подготвува ново предавство со Бугарија и промена на Уставот по желбите на Софија и EPP. Но ние сме тука да се војуваме за Македонија и да се бориме до крај без предавање!

Иако Преспанскиот го потпишаа, ние го поништивме на референдумот!!! Уставните измени се целосно невалидни! Промената на името е нелегална, и формално правно името не е променето!!!
Бојкотот на референдумот беше наш маестрален шаховски удар со далекокусежни последици! Но овдека не завршуваме! По неуспешниот референдум, во шаховската игра следува потек кој ќе промени СЕ! Потегот се чекаше долго, наскоро следува вистински земјотрес!!!

Преспанскиот е само обичен лист хартија, но никој НЕ може да ја смени крвта, гените кои течат во нашите вени! Промената на законите и ниту еден договор нема да го смени фактот што нашите предци војуваа на Гавгамела и Ис и стигнаа до Индија!!! Крвта е светост, крвта е наша водилка низ историјата која ни го покажува патот кон славата на Македонија и Македонскиот народ!!!

Народе мој Македонски, не се разочарувајте!!! Сме имале предизвици, имаме и ќе имаме!!! Да се биде Македонец значи да се бориш како Македонец!!! Да се биде Македонец значи постојано да се живее, работи и твори за Македонија!! Да се биде Македонец значи постојано да се војува за Македонија!!! Македонци, браќа и сестри Македонци, народе Македонски!!! Запомнете дека Ние Македонците еден ден ќе ја превземеме назад контролата на Македонија, Ние Македонците ќе го вратиме стариот македонски предок и ќе вратиме големината, славата, моќта и престижот на Македонија!!! Македонија повторно ќе воскресне и се воздигне кон вечноста!!!

Затоа македонски народе, ќе преминеме во офанзива! Да ве шотсетиме дека бојкотот на референдумот беше наш маестрален шаховски удар со далекокусежни последици! Но овдека не завршуваме! По неуспешниот референдум, во шаховската игра следува потек кој ќе промени СЕ! Потегот се чекаше долго, наскоро следува вистински земјотрес!!! Потек на кој нашите древни претци ќе бидат горди!!!


Со сите сили работиме на нашата меѓудржавна партија шах, кај што еден потег може да трае и 10 минути, но и 50 години. Еден ден ќе дојде денот кога ќе го повлечеме и нашиот финален порег во оваа партија шах, а тој ден со златни букви ќе биде запишан во историјата на Македонија! Тој ден ќе се слави како државен празник и во историјата ќе стане позначаен и од самиот 2ри август.


Битката за Македонија не е загубена, битката е само одложена, а војната воопште не е ни започната! Имаме многу потези за влечење, но со последниот потег ќе ја стресеме не само Европа, и светот! Македонија ќе победи и ќе си ја врати некогашната слава и големина!


Ние сеуште не сме го повлекле нашиот следен потек, но имаме едно големо изненадување!!! Ние не зборуваме и не се фалиме, ние делуваме! Нас ќе не видиме по нашите дела! Се во свое време!

За да успее светата борба за нешето име, идентитет и човекови права, потезите ќе ги повлечеме во момент кога ќе бидеме сигурни дека ќе победиме!

Ние Македонците, како директните потомци на античките Македонци делејќи исти гени, иста крв и ист род, во името на крвта која тече во нашите вени, во името на крвта пролеата и страдањето на нашите претци, во името и ОД ИМЕТО на нашите македонски претци, во името и од името на нашата мајка ,идентитет и човекови права на нашиот македонски народ! Се во свое време, за Македонија!!!


Борбата за нашите човекови права нема свој крај, борбата за нашите човекови права има само свој почеток!

Македонија никогаш Северна, никогаш бугарска!

Да живее Македонија!!!

Македонија ќе победи ПО СЕКОЈА ЦЕНА!

Победата е наша!!!