Ние младите Македонци го креваме гласот против тиранијата и апартхејдот кој го чувствуваме секој ден, во држава каде ние сме граѓани од втор ред! Граѓани без право на глас! Ние не планираме да ја фрлиме во пламен нашата иднина, иднината на нашите деца и внуци, која иднина ни се уништува преку Охридскиот и Преспанскиот договор, што е всушност процес започнат уште од Букурешкиот договор!

???? Укинување на Охридскиот рамковен договор!


Ние младите Македонци бараме: ????


???? Формирање на независен трибунал за гонење на албанските воени злосторници и пратениците кои гласаа за амнестија на хашките случаи, законот за знамиња, законот за употреба на јазиците, промената на уставот од 2001 и 2019, поставувањето на терористот Талат Џафери за Министер за одбрана и Претседател на Собранието!

???? Итна истрага за криминалите, корупцијата, сепаратистичките идеи и албанскиот национализам на албанските политички партии!


???? Започнување директни преговори со Албанија во врска со мешањето во внатрешните работи на Република Македонија!


???? Укинување на нелегалната двојазичност!


???? Отстранување од јавната администрација на сите неспособни партиски војници вработени по рамковниот договор


???? Конфискација на имотот на партиските војници вработени според рамковниот, преку која кај народот ќе се вратат народните пари потрошени за партиските војници вработени според рамковниот


???? Целосно укинување на сите закони и акти и решавање на последиците од Тиранската платформа!

Потсетуваме дека Охридскиот рамковен договор е продукт на терористичкото загрозување на уставниот поредок и законите на Република Македонија, на терористички напади, киднапирања и убивање на невини македонски цивили, вклучувајќи и трговија со органи. Вон секој разум е да се зборува за некој рамковен во 21виот век!

Борбата продолжува! ????????????